Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dáta bez pátosu: Česko a Slovensko - Dva omikronové svety

.dáta bez pátosu .slovensko

Včera bola na ČT1 výborná diskusia Otázky Václava Moravce doplnená dátovými grafikami k aktivitám, ktoré boli v Česku, ale aj na Slovensku spustené a k diskusii o povinnom očkovaní, ktoré majú niektorí politici stále na stole, najmä u špecifických profesií.

Dáta bez pátosu: Česko a Slovensko - Dva omikronové svety

TESTOVANIE VO FIRMÁCH

V ČESKU Výsledky podľa dní (chýbal len piatok) k dispozícii a spolu viac ako 17 tisíc pozitívnych. To je asi vo výške 1 dňového priemeru v Čechách minulý týždeň. Samozrejme išlo o dospelých občanov, pričom sa testovať musia všetci: očkovaní, neočkovaní, ktokoľvek.

Na SLOVENSKU si mnohé firmy protokol zjednodušili: testujú len neočkovaných. Gratutulujeme. To by bol vhodný protokol pri testoch na zbytkový alkohol u tých, ktorí boli včera na párty. Omikron rozdiely pri infikovaní nerobí. Ale to na Slovensku nemáme správne vo firmách ani vo 4. vlne.

Na SLOVENSKU sme nedostali dáta ani za pondelok, nieto za celý týždeň. O to viac tu žijeme témou: pozitívne deti. Dospelých netestujeme, nehlásime, nemáme. Nakoniec dobre, prebehne to rýchlejšie.

TESTOVNIE V ŠKOLÁCH

V ČESKU výsledky aj nominálne aj v % k dispozícii za posledné 3 týždne. Do školy začali chodiť o týždeň skôr ako na Slovensku. Dobré pre žiakov, horšie pre omikron vlnu. Ale všetko vedia a aj karanténa rozumne nastavená.

Na SLOVENSKU máme dáta za minulý pondelok. Pozitívnych menej ako 1% testovaných detí: výborne. Ale máme VEĽMI PRÍSNE nastavené parametre karantény pre žiakov:

  • do karantény ide celá trieda spolužiaka alebo učiteľa, kde učil
  • karanténa trvá 10 dni, pozostatok z DELTY, platí aj pre omikron

Počet žiakov v karanténe nie je 1%, a ani 2%. Mimo školy je 6% detí a zavretých je 5% tried. Na 10 dní je mimo školy a aj mimo športových aktivít okrem pozitívnych aj 40 tisíc zdravých a negatívnych detí.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite