Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dáta bez pátosu: Nemocnice v omikrone/Rastieme na východe a severe

.dáta bez pátosu .slovensko

Dáta z nemocníc stále nie sú aktualizované presne na deň, ale upravované pár dní spätne. Nevadilo to v I., v II., v III. vlne, vydržíme aj v omikrone. Už to máme „za pár“.

Dáta bez pátosu: Nemocnice v omikrone/Rastieme na východe a severe

minimum 1500 pacientov „s potvrdeným covidom“ na celoštátnej úrovni medzi dvoma vlnami sme už asi dosiahli, možno ešte klesneme v najbližšom týždni o pár postelí.

Je to veľmi, veľmi divné, lebo 2-krát tak veľká Česká republika klesla pred omikronom pod 1500. To by bol u nás ekvivalent 700: https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19

Je to veľmi divné aj oproti Rakúskej republike, ktorá je rovnako 2-krát tak veľká ako Slovensko a klesla na 629 pacientov: https://covid19-dashboard.ages.at/dashboard_Hosp.html

Problém nie je, ako vysoko sme, ale to, že ak sme vysoko, tak je čiastočne alebo úplne zastavená ostatná medicína, štát sa sústreďuje na covidových pacientov a ostatných 742 chorôb sa dostalo alebo dostáva na druhú (alebo na trinástu) koľaj.

Problém nie je, že tým pacientom okrem ťažkých stavov (309 dnes) možno nič moc nie je, ale že mnohým iným je a nevedia sa do nemocnice dostať.

A teraz príde omikron. A to je hyperohnisková záležitosť a celoštátne počty pacientov moc nedávajú zmysel, lebo na východe už stavy stúpajú, ale v Banskobystrickom kraji budú ešte týždeň klesať.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite