Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Je výhodou, že Česko bude predsedať EÚ v rovnakom čase, keď bude Slovensko na čele V4, povedal Heger

.sita .slovensko

Eduard Heger prijal na prvej návšteve nového českého premiéra Petra Fialu. Pridanou hodnotou Českej republiky a Slovenska na nadchádzajúce obdobie môže byť to, že Praha bude predsedať v druhej polovici roka v Európskej únii a Slovensko od júla Vyšehradskej štvorke

Je výhodou, že Česko bude predsedať EÚ v rovnakom čase, keď bude Slovensko na čele V4, povedal Heger

„je to úžasná príležitosť pre dve bratské krajiny, aby v jednom čase mohli spoločne udávať tón a smerovať politiku v rámci európskeho priestoru. Chceme veľmi úzko spolupracovať práve pri príprave priorít týchto predsedníctiev a priniesť stredoeurópsky rozmer do celého fungovania Európskej únie,“ povedal Heger. Doplnil, že slovenská aj česká vláda sú proeurópske a založené na silných hodnotách právneho štátu a ľudských právach. „EÚ by mala byť globálnym lídrom, a práve v prostredí, v ktorom sa nachádza, je konštruktívna diskusia dôležitá," zdôraznil.

Slovenský premiér vyhlásil, že sa so svojím českým kolegom dohodol na opätovnom zvolaní spoločného zasadnutia slovenskej a českej vlády, ktoré by sa malo uskutočniť na prelome apríla a mája. Doteraz sa z dôvodu nepriaznivej pandemickej situácie nekonalo.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite