Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pri 50 divákoch nemá zmysel hrať veľké inscenácie, upozorňuje SND

.tasr .slovensko

Slovenské národné divadlo (SND) chce pri plánovaní programu predstavení počkať na vyhlášku Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, ktorá má premietnuť piatkové oznámenie Ministerstva kultúry (MK) SR o uvoľnení pre kultúrne podujatia. SND o tom informuje na sociálnej sieti.

Pri 50 divákoch nemá zmysel hrať veľké inscenácie, upozorňuje SND BORIS NÉMETH

divadlo zároveň upozorňuje, že pri avizovanom limite návštevníkov do 50 osôb v hľadisku nie je efektívne a ekonomicky rentabilné uvádzať veľké typy inscenácií, v ktorých počty umelcov na javisku a technický personál niekoľkonásobne prevyšujú povolený počet divákov. "Za zmysluplných a akceptovateľných okolností máme pripravených niekoľko variantov okamžitého spustenia prevádzky a privítania divákov v sálach, lebo to je zmyslom našej tvorby, našej existencie. V tejto chvíli sme presvedčení o tom, že je zodpovedné počkať na vyhlášku ÚVZ SR," uvádza SND.

Divadlo pripomenulo, že napriek zatvoreniu divadiel v dôsledku pandemických obmedzení jednotlivé umelecké zložky SND skúšali a streamovali inscenácie.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite