Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Aj kontrola dodržiavania opatrení je napĺňaním hesla Pomáhať a chrániť, uviedol Mikulec

.tasr .slovensko

Zložky ministerstva vnútra aj v roku 2021 výrazne zamestnávali úlohy spojené s pandémiou, skonštatoval minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) v koncoročnom rozhovore pre TASR.

Aj kontrola dodržiavania opatrení je napĺňaním hesla Pomáhať a chrániť, uviedol Mikulec SITA/Jana Birošová

medzi minuloročné úspechy rezortu zaradil odstraňovanie enviro záťaže v lokalite Chemko Strážske, profesionálne zabezpečenie opatrení počas návštevy pápeža na Slovensku i vyslanie hasičov do Grécka.

Minister obzvlášť vyzdvihol nasadenie policajtov v pandémii. "Sme, žiaľ, svedkami toho, že nielen zdravotníci, ale aj policajti sa neprávom stávajú terčom hejtu a slovných útokov časti obyvateľstva, ktorí možno frustráciu z pandémie prejavujú takýmto nevhodným spôsobom. Aj keď sa to možno niekomu nepáči, kontrola dodržiavania opatrení je tiež napĺňaním hesla Pomáhať a chrániť, v tomto prípade zdravia nás všetkých," uviedol.

Jedným z úspechov rezortu je podľa ministra realizácia sanačných prác v areáli bývalého závodu Chemko Strážske. Pripomenul, že z objektu Ošípareň vyniesli hasiči 150 ton PCB látok a ďalšieho nebezpečného odpadu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite