Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zdravotníci a pacienti v nemocniciach si vychutnajú štedrú večeru

.tasr .slovensko

Aj zdravotní pracovníci či pacienti, ktorí museli počas vianočných sviatkov zostať hospitalizovaní v zdravotníckych zariadeniach, si v piatok vychutnajú tradičnú štedrú večeru. V prípade, že to pacientom zdravotný stav povolí, čaká na nich zemiakový šalát či vyprážané rybie filé. Niektorých potešia aj darčeky.

Zdravotníci a pacienti v nemocniciach si vychutnajú štedrú večeru SITA/FNsP Žilina

pacienti v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda majú na Štedrý deň tradičnú kapustovú polievku s hríbmi, vyprážané rybie filé, zemiakový šalát, mandarínky a džús. V Univerzitnej nemocnici Bratislava na Kramároch a v Ružinove sa podáva šošovicová polievka s chlebom a vyprážané rybie filé s majonézovým šalátom. Hospitalizovaným v nemocnici v bratislavskom Starom Meste podávajú hŕstkovú polievku, vyprážanú rybu, zemiakový šalát s cibuľou a džús.

Hovorkyňa Národného ústavu detských chorôb (NÚDCH) Dana Kamenická pre TASR povedala, že pacienti aj personál si pochutnajú okrem tradičných chodov aj na oblátkach, mede, ovocí či džúse. Kapustnica bude súčasťou obedového menu. "Pri prísnejších diétach podávame pečené rybie filé, zemiakovú kašu s maslom. Špecifické diéty podávame podľa stanoveného rozpisu povolených druhov potravín a denne ich pripravujeme niekoľko desiatok pre pacientov, ktorí ich majú zo zdravotných dôvodov indikované.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite