Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dáta bez pátosu: 3 dni do Vianoc - prvé dáta porovnania Delty a Omicronu z Veľkej Británie

.dáta bez pátosu .slovensko

S Deltou sme sa chceli rozlúčiť s pomocou lockdownu. Spolu s Rakúskom sme už týždeň najrýchlejšie klesajúcou-padajúcou krajinou v parametre zistených pozitívnych prípadoch.

Dáta bez pátosu: 3 dni do Vianoc - prvé dáta porovnania Delty a Omicronu z Veľkej Británie

úmrtí v Delte majú Maďari (už) a Poliaci (o chvíľu) podobne ako Slovensko, ak nie viac. Z toho sa dá vyvodiť, že mali aj prípadov oveľa viac, len netestovali a tak ich nemali a v grafoch majú špičku nižšie. Nemôžu mať viac obetí, ak majú viac zaočkovaných a menej prípadov. Stále treba niečo dovysvetľovať a opravovať. Dáta sú vo východnej Európe problém skoro všade. 

V Rakúsku, a aj na Slovensku dva lockdowny zabrali, pričom u nás jeho deviant pokračuje a 10 sektorov od športu, cez kultúru, gastro, ubytko pomaly kape a deje sa poprava v priamom prenose. Už je neskoro to riešiť systematicky cez hygienikov. Covid automat sa nevrátil, zmeny nastanú 25/12 a ďalšie vraj ku 3/1 budúci rok. Riešia a budú to riešiť politici a nie hygienici. Rieši sa to celoštátne, plošne, a nie regionálne. 

„Prekvapení bude veľa a predikovateľných vecí málo. Ako s darčekmi: tiež neviete koľko a aké dostanete.“

Potešujúce je, že je situácia lepšia ako minulé Vianoce a tak to zostane aj na Silvestra. Nemocnice klesajú, ťažké stavy tiež a rovnako aj úmrtia. Teraz to pôjde do silných dvojciferných čísiel poklesov oproti špičke a nemocnice odhadujeme na Silvestra pod 2000. Stále opravujú včera a predvčera publikované čísla, preto sme nižšie ako to, čo vidíte v tabuľke. Veď zajtra ráno o 10:00 uvidíte počet hospitalizácií pod 2800.

vo Veľkej Británii vyšla konečne veľká štúdia o DELTE v porovnaní s OMICRONOM.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite