Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rozhodnutie Súdneho dvora EÚ umožní vyšetriť krivdy minulosti, hovorí premiér Heger

.sita .slovensko

Súdny dvor Európskej únie dnes rozhodol o tom, že zastavenie trestného stíhania amnestiou a jej zrušenie nepredstavujú prekážku na vydanie zatykača, keďže vnútroštátne súdne orgány ešte nerozhodli o trestnoprávnej zodpovednosti obvinených osôb.

Rozhodnutie Súdneho dvora EÚ umožní vyšetriť krivdy minulosti, hovorí premiér Heger Kenzo Tribouillard, Pool Photo via AP

predseda vlády SR Eduard Heger označil rozhodnutie Súdneho dvora Európskej únie súvisiace s prípadom únosu syna prezidenta Michala Kováča za dôležitú správu, ktorá umožní vyšetriť krivdy minulosti. Uviedol to vo svojom profile na sociálnej sieti. Zároveň vysvetlil, že daný verdikt znamená, že v prípade Mečiarových amnestií vo veci zavlečenia Michala Kováča ml. do cudziny môžu súdy naďalej konať a pokračovať v trestnom stíhaní vrátane možnosti vydania európskeho zatykača. Zastavenie trestného stíhania amnestiou a jej zrušenie totiž podľa Súdneho dvora EÚ nepredstavujú prekážku na vydanie zatykača, keďže vnútroštátne súdne orgány ešte nerozhodli o trestnoprávnej zodpovednosti obvinených osôb.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite