Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko a Spojené štáty americké by mali podpísať dohodu o obrannej spolupráci

.sita .slovensko

Podľa šéfa ministra obrany Jaroslava Naďa a šéfa slovenskej diplomacie Ivana Korčoka dohoda upravuje právny rámec pre posilnené partnerstvo a spoluprácu Slovenska s USA.

Slovensko a Spojené štáty americké by mali podpísať dohodu o obrannej spolupráci SITA/AP Photo/Roman Koksarov

slovensko a Spojené štáty americké (USA) by mali podpísať medzivládnu dohodu o obrannej spolupráci. Ako dnes informoval minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nom. SaS) na tlačovej besede, dohodu predložia do medzirezortného pripomienkového konania. Dohoda upravuje právny rámec pre posilnené partnerstvo a spoluprácu Slovenska s USA. Podobnú dohodu má podpísanú 23 z 30 členských krajín Organizácie severoatlantickej zmluvy (NATO). Slovensko viedlo rokovania o obrannej spolupráci s USA od roku 2018. V predošlej vláde ju však blokovala Slovenská národná strana (SNS).

Ministri zdôraznili, že dohoda vytvára predpoklad pre čerpanie investícií na vojenskú infraštruktúru. USA by malo na Slovensku investovať 100 miliónov amerických dolárov do infraštruktúry.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite