Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dáta bez pátosu: Dobré správy a nikde nikto o tom nič

.dáta bez pátosu .slovensko

Je možné, že na Slovensku budeme čakať na nejaký zázračný parameter a potom sa ozve konzílium, médiá a hygienici, aby povedali: podarilo sa.

Dáta bez pátosu: Dobré správy a nikde nikto o tom nič

väčšina krajín čaká na poklesy ktoréhokoľvek zo 7 parametrov a postupne hlási do sveta úspech alebo trápenie. Dnes napríklad zahlásil „hotovo“ premiér Maďarska a to teda náš južný sused možno z niektorého uhla na „špičku“ vyzerá, ale asi je priskoro zahlásiť „delta zlomená.“

slovensko

Už na začiatku lockdownu 25. novembra v I. deň sme písali, že cieľ obmedziť mobilitu, stretávanie sa (hromadné podujatia, obchody, pracovisko, kultúra) lockdown do značnej miery plní, načasovanie „okamžite“ je dobré (lebo čim skôr začne, tým skôr skončí) a obmedzenie pre všetkých (lebo vírus si nevyberá) je tiež pochopiteľné, lebo sme boli na špičke a infikovaných v krajine za 14 dní bolo takmer 150 tisíc.

Efekt lockdownu samozrejme uvidíme až o 10 dní, kedy bude vláda nad ZMENAMI sedieť.

Hneď v II. deň lockodownu 26. novembra sme písali, že u mnohých parametrov vidíme stagnáciu a prípadné rasty sú pomalé. Vrchol vlny sa blíži, ak už nebol. Dnes vieme povedať, že vrchol vlny bol v novembri (objednanie na test, testovanie, vyhodnotenie, reportovanie výsledkov), nakoľko proces ohlásenia „koľko bolo pozitívnych“ trvá u nás veľa dní. K tomu sa pridružila chyba 2. decembra s 15 tisíc pozitívnymi. 

Následne sme písali pri hodnotení zníženia mobility, že LOCKDOWN môže zapôsobiť na šírenie vírusu pri už videnom poklese ako BOOSTER a trendy poklesov zosilniť.

Cez víkend na začiatku decembra zasadlo konzílium a vyhodnotilo situáciu, tak, že: situácia v pozitívnych prípadoch sa nezlepšuje, výjazdy sanitiek rastú o 25 denne, záujem o I.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite