Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministri odsúhlasili Matovičove 500-eurové poukazy pre seniorov

.sita .slovensko

Ministerstvo financií odhaduje, že na podporu očkovania rizikovej skupiny obyvateľstva, ako aj prevádzok najviac zasiahnutých pandémiou, minie touto formou celkovo 500 miliónov eur.

Ministri odsúhlasili Matovičove 500-eurové poukazy pre seniorov SITA/Branislav Bibel

vláda na stredajšom rokovaní schválila návrh na poskytnutie poukazov v hodnote 500 eur seniorom nad 60 rokov, ktorí sa nechajú do 15. januára 2022 zaočkovať prvou alebo druhou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 alebo do 30. júna 2022 dostanú tretiu posilňovaciu dávku. Kabinet zároveň schválil návrh, aby parlament rokoval o tomto návrhu v skrátenom legislatívnom konaní. Ministerstvo odhaduje, že na podporu očkovania rizikovej skupiny obyvateľstva, ako aj prevádzok najviac zasiahnutých pandémiou, minie touto formou celkovo 500 miliónov eur. Vzhľadom na počet Slovákov vo veku nad 60 rokov, ktorých je 1,2 milióna, je však možné, že suma sa vyšplhá na 600 miliónov eur.

Očkovací poukaz bude určený fyzickým osobám s trvalým alebo prechodným pobytom na Slovensku, ktoré do konca roka 2021 dovŕšili 60 rokov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite