Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Reforma zdravotníctva je jednou z najdôležitejších pre SR, uviedla Cigániková

.tasr .slovensko

Povedala to v utorok na tlačovej konferencii v reakcii na slová predsedu NR SR Borisa Kollára (Sme rodina) a signatárov memoranda za lepšie zdravotníctvo.

Reforma zdravotníctva je jednou z najdôležitejších pre SR, uviedla Cigániková SITA/Jana Birošová

reformu zdravotníctva považuje predsedníčka Výboru Národnej rady (NR) SR pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková (SaS) za jednu z najdôležitejších reforiem, ktoré krajina potrebuje prijať. 

Tí žiadajú, aby do návrhu boli zapracované viaceré požiadavky, ako napríklad to, že k zoškrtávaniu zdravotníckych lôžok v nemocniciach nedôjde skôr, ako sa dá do poriadku ambulantný sektor. Predkladatelia memoranda preto požadujú garanciu, že sa optimalizácia nemocničnej siete uskutoční súčasne s revitalizáciou ambulantnej sféry.

„Pokiaľ nič neurobíme, nemôžeme očakávať žiadnu zmenu a so zdravotníctvom to pôjde dolu vodou tak, ako to išlo doteraz,“ povedala šéfka zdravotníckeho výboru s tým, že požiadavky memoranda sú "úplne na mieste".

Podľa jej slov žiadajú signatári to, aby sa ozrejmila cesta pacienta naprieč zdravotníckym systémom.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite