Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mikas vyzval regionálne úrady, aby v prípade zlej situácie uzatvárali školy

.tasr .slovensko

Hlavný hygienik SR Ján Mikas vyzval všetkých 36 regionálnych úradov verejného zdravotníctva (RÚVZ), aby v prípade alarmujúcej situácie v regióne uzatvárali školy. Informovala o tom hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Daša Račková.

Mikas vyzval regionálne úrady, aby v prípade zlej situácie uzatvárali školy SITA/Branislav Bibel

regionálne úrady už v súčasnosti v okresoch pristupujú k zatváraniu jednotlivých škôl, kde sa nákaza šíri. "RÚVZ v Rožňave a vo Vranove nad Topľou po zhodnotení situácie k tomuto kroku pristúpia a od pondelka 29. novembra plošne prerušia vyučovanie vo svojich územných obvodoch na stredných školách a druhom stupni základných škôl," uviedla Račková. Dodala, že vyhlášky týchto regionálnych úradov sú už zverejnené vo Vestníku vlády SR.

Viaceré RÚVZ podľa Račkovej požiadali o zvolanie regionálnych krízových štábov, pandemických komisií či bezpečnostných rád, na ktorých bude podrobne preberaná epidemiologická situácia.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite