Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dáta bez pátosu: Deň 1 lockdownu - Bod zlomu?

.dáta bez pátosu .slovensko

Cieľom bolo okamžite obmedziť mobilitu, presuny a hlavne stretávanie sa ľudí. Také, ktoré je v interiéroch, na dlhšie a väčšia skupina ľudí: očkovaných aj neočkovaných.

Dáta bez pátosu: Deň 1 lockdownu - Bod zlomu?

Napriek komentárom o kočkopsovi, šaláte a kvázilockdownoch ide o veľmi podobnú variantu, akú prijalo Rakúsko, ktoré mnohí velebili: šport, rekreácia, zábava, nakupovanie, MHD, gastro a bary, služby včítane kaderníka: obmedzené na 14 dní pre všetkých.

PÔJDE to postupne, dnes musel ešte každý do roboty, podorábať, zorganizovať, odovzdať, odkomunikovať.

NAČASOVANIE na „okamžite“ je dobré v tom, že sa skôr dostaneme k prehodnoteniu ako keby to bolo prijaté od 29. novembra. Je to novinka, lebo minulý rok sme zatvárali pred Vianocami „o pár dní“ a spôsobilo to chaos práve tam, kde sme nechceli, aby sa ľudia stretávali.

PRE VŠETKÝCH rovnaké obmedzenia. Očkovaní, prekonaní, neprekonaní, neočkovaní. Vírus vie nakaziť všetkých rovnako. Následne ho očkovaní podľa výzkumu a vedy menej prenášajú. Ľudskou rečou: pri kontakte v interiéri s infikovaným skočí vírus do nosohltanu každého. A veľmi pravdepodobne bude ten človek pozitívny. Ak ste očkovaný alebo prekonaný, máte protilátky, tie telo vzburcujú, vírus sa nemnoží tak ako u NEimnúnneho človeka a menej ho šírite.

DEŇ REKORDNÉHO ÚBYTKU PACIENTOV.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite