Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Výrokmi o speváčke nebol podľa Lipšica spáchaný trestný čin

.sita .slovensko

Výroky na adresu Simy Magušinovej by podľa špeciálneho prokurátora mali byť predmetom morálneho odsúdenia, ale rozhodne nie sú trestným činom.

Výrokmi o speváčke nebol podľa Lipšica spáchaný trestný čin SITA/Kancelária NR SR

špeciálny prokurátor Daniel Lipšic po preskúmaní výrokov týkajúcich sa podozrenia zo spáchania trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia v súvislosti so speváčkou Simou Magušinovou dospel k záveru, že nebol spáchaný trestný čin. Ako sa uvádza v stanovisku úradu špeciálnej prokuratúry, Lipšic sa pri vybavení pokynu generálneho prokurátora preveriť výroky novinára Petra Tkančenka a publicistu Rada Ondrejíčka zameral na obsah a kontext preskúmavaných výrokov, ktoré boli vyhodnocované v zmysle relevantnej judikatúry Európskeho súdu pre ľudské práva vo vzťahu k právu na slobodu prejavu.

„V tejto veci vychádzal aj zo svojho rozhodnutia podľa Trestného poriadku v trestnej veci obvineného R. F., ktorým v apríli 2021 zrušil uznesenie vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry o vznesení obvinenia za prečin hanobenia národa, rasy a presvedčenia podľa Trestného zákona," uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite