Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dáta bez pátosu: Rekordný deň. Bodka

.dáta bez pátosu .slovensko

Upokojíme Vás. Zajtra rekord nebude, lebo dnes je sviatok.

Dáta bez pátosu: Rekordný deň. Bodka

samozrejme, tak ako dnešný rekord, tak aj zajtrajšíe „nízko“ má ďaleko od reality.

Ale ľahko sa to píše, dobre sa to číta. My už správy nepozeráme. Žiadne. A s médiami sme vo vlažnejšom vzťahu.

Aby ste rozumeli:

Keď bolo treba minulé Vianoce ísť (aj na požiadanie lekárov) aj do tabloidov, tak sme išli a cez Vianoce sme na základe analýzy dát napísali, že v máji budeme mať 15-tisíc obetí a deti nepôjdu do školy, ani keby I. polrok predĺžili až do jarných prázdnin. Aj sa s nami premiér stavil a 3x prehral. Nazvali to „strašná predpoveď“ od dátbezpátosu. Bola a aj sa naplnila do bodky. Vtedy bolo treba odkresliť tých 15-tisíc z excelu.

Včera sme to nevideli na 40-tisíc obetí. Dnes to nevidíme na 15-tisíc obetí a ani na 10-tisíc obetí. A nemyslíme si, že v takomto stave budeme do Veľkej noci. Ale vidíme každú jednu obeť ako absolútne zbytočnú a mnohé okresy, celé kraje na východe a severe zbytočne v strese, v problémoch a vidíme aj bezradných zdravotníkov.

Lebo majú okolo seba občanov, ktorí si urobili vlastný výzkum. A hlavne ho robili na svojich rodičoch a prarodičoch. Tak dobre. Pokračujte výzkumníci a mudrci.

Ak chcete starkým dopriať tieto Vianoce pri stole s kaprom a nie na cintoríne pod chryzantémami, tak ich teraz nikde nepustite, doneste im jedlo, lieky a pustite im telku. Volajte im a čítajte im z peknej knihy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite