Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koalícii sa so 17. novembrom spája sloboda

.sita .slovensko

Nežná revolúcia urýchlila pred 32 rokmi pád komunistického režimu vo vtedajšom Československu.

Koalícii sa so 17. novembrom spája sloboda SITA/Alexandra Čunderlíková

koalícii sa so 17. novembrom spája sloboda. Vyplýva to zo statusov jej predstaviteľov na sociálnej sieti a stanovísk, ktoré poskytli ich tlačové odbory. Predseda vládnej strany Sloboda a solidarita (SaS) a minister hospodárstva Richard Sulík poznamenal, že so slobodou prišla aj občianska zodpovednosť. Podľa predsedníčky vládnej strany Za ľudí a vicepremiérky Veroniky Remišovej zbavila Nežná revolúcia spoločnosť kultúry strachu. Vládne hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) zhodnotilo, že spravodlivosť, rovnosť pred zákonom, sloboda a demokracia sú odkazy novembra ’89, ktoré by si spoločnosť mala pripomínať a vždy brániť. Ani hnutie Sme rodina nevníma slobodu ako samozrejmosť.

OĽaNO vo svojom statuse na sociálnej sieti ďalej konštatovalo, že dnešným štátnym sviatkom si verejnosť pripomína nielen 32. výročie Novembra 1989, ale aj to, že sloboda a demokracia sú krehké a je potrebné ich brániť a ochraňovať každý jeden deň. „S obdivom hľadíme na generáciu statočných ľudí, ktorí v rozhodujúcej chvíli nezaváhali a prišli sa na námestia postaviť za svoje práva.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite