Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Verejná výzva zdravotníkov z nemocníc na podporu očkovania

.redakcia .sita .slovensko

Verejná výzva zdravotníkov z nemocníc verejnosti na podporu očkovania proti ochoreniu COVID-19 za účasti ministra zdravotníctva SR Vladimíra Lengvarského.

Verejná výzva zdravotníkov z nemocníc na podporu očkovania

pod verejnú výzvu sa postavilo viac ako 1300 zdravotníkov z celého Slovenska.

Je nás málo, za to pacientov je čoraz viac a my už prestávame vládať. Tieto slová odkázali v pondelok pred infekčným pavilónom Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) na Kramároch zdravotnícki pracovníci z nemocníc po celom Slovensku verejnosti. Predstavili tiež verejnú výzvu na podporu očkovania proti ochoreniu COVID-19. List, ktorý pripravil prevažne primár Interného oddelenia Nemocnice s Poliklinikou Považská Bystrica Milan Kulkovský a ktorý podpísalo viac ako 1 300 zdravotníkov, prečítal pred médiami infektológ Peter Sabaka. Lekári sa v liste prihovárajú tým ľuďom, ktorí váhajú s očkovaním, lebo majú obavy, prípadne spochybňujú ochorenie COVID-19.

V liste sa hovorilo aj o tom, že v nemocniciach končia stále mladší pacienti, ktorí musia byť celé týždne oddelení od svojich rodín a mnohí nakoniec napriek snahe zdravotníckeho personálu zbytočne zomierajú.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite