Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vzdelávanie pedagógov budú realizovať učitelia a riaditelia z praxe

.tasr .slovensko

Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) tvrdí, že sa vzdelávanie učiteľov dlhodobo zanedbávalo, je však nevyhnuté pre reformy.

Vzdelávanie pedagógov budú realizovať učitelia a riaditelia z praxe SITA/Ľudovít Vaniher

vzdelávanie učiteľov čakajú zmeny. Po novom ho budú realizovať samotní učitelia a riaditelia z praxe v regionálnych centrách. Vzdelávanie ďalej budú môcť oficiálne poskytovať aj mimovládne subjekty, zavádza sa tiež dotácia na vzdelávanie učiteľov a podporuje sa šírenie inovatívnych učebných metód. TASR o tom informovali z ministerstva školstva s tým, že v pláne obnovy je na vzdelávanie učiteľov vyčlenených vyše 50 miliónov eur.

Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) tvrdí, že sa vzdelávanie učiteľov dlhodobo zanedbávalo, je však nevyhnuté pre reformy. „Práve s reformou obsahu vzdelávania vzniká priestor na zlepšenie vzdelávania učiteľov a na to, aby sme sa zamerali na inovatívne a moderné prístupy k výučbe.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite