Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sme rodina nepodporí reformu nemocníc, minister verí, že budú ešte diskutovať

.tasr .slovensko

Hnutie Sme rodina nepodporí v predloženej forme reformu nemocníc. Po štvrtkovom rokovaní poslaneckého klubu hnutia s ministrom zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) to povedal šéf klubu Peter Pčolinský.

Sme rodina nepodporí reformu nemocníc, minister verí, že budú ešte diskutovať SITA/Kancelária NR SR

sme rodina je ochotné sa ešte o téme rozprávať, pokiaľ by ministerstvo zdravotníctva stihlo "obehnúť" dotknuté regióny a získať si ich podporu. Minister verí, že budú ešte diskutovať. Šéfka zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková (SaS) hovorí, že reforma môže prejsť aj bez podpory Sme rodina.

„Ministrovi sme oznámili, že v tejto chvíli našu podporu nemá, pokiaľ nedostaneme z regiónov, priamo od starostov, primátorov, riaditeľov konkrétnych nemocníc informáciu, že je to v poriadku a dohodli sa,“ povedal novinárom Pčolinský. Reformy by sa podľa neho mali konzultovať s dotknutými regiónmi. Ministrovi vyčítajú komunikáciu so samosprávami či predstaviteľmi nemocníc. „Na niektoré otázky sme nedostali odpoveď, nevedeli nám dať záruky na papieri, že niečo bude tak alebo onak. Pretože pre nás je veľmi dôležité, aby sme nevypisovali bianko šek, a potom o rok, aby sme neboli prekvapení, že ten výsledok je nejaký“ doplnil.

Lengvarský debatu s poslancami Sme rodina označil za korektnú. Povedal, že si vzájomne vyjasnili pozície. „Verím, že budeme úspešne pokračovať ďalej,“ povedal novinárom.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite