Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Polygrafický test Diany Santusovej nebol dokončený, skonštatoval kriminalistický a expertízny ústav

.sita .slovensko

Vyšetrovateľka Dania Santusová mala podľa troch pracovníkov kriminalistického ústavu pred samotným testovaním uviesť niekoľko závažných informácii týkajúcich sa konkrétnych podozrení na jej osobu.

Polygrafický test Diany Santusovej nebol dokončený, skonštatoval kriminalistický a expertízny ústav TASR/Jaroslav Novák

.polygrafický test vyšetrovateľky Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Diany Santusovej na Národnom bezpečnostnom úrade (NBÚ) nebol dokončený, preto je nevyhnutné vo vyšetrení pokračovať. Skonštatovalo to Oddelenie aplikovanej psychofyziológie Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru (KEÚ PZ) v reakcii na medializované informácie. Santusová mala podľa troch pracovníkov KEÚ PZ pred samotným testovaním uviesť niekoľko závažných informácií týkajúcich sa konkrétnych podozrení na jej osobu. Stanovisko poskytla hovorkyňa Ministerstva vnútra SR Barbara Túrosová.

„Pani Santusová, podľa názoru pracovníkov KEÚ PZ, takmer všetky podozrenia potvrdila s odôvodnením, že takéto konanie ona považuje za správne, napomáhajúce jej vyšetrovaniu (všetky uvedené skutočnosti sú zachytené na videozázname uloženom na NBÚ). Pracovníčka NBÚ, ktorá taktiež vyšetrenie pozorovala, skonštatovala, že uvedené vyhlásenia Santusovej sú natoľko závažné, že keby išlo o jej bezpečnostnú previerku, vo vyšetrení na polygrafe by sa už nepokračovalo,“ uviedlo v stanovisku KEÚ PZ.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite