Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nového šéfa polície pravdepodobne vymenuje minister bez výberového konania

.tasr .slovensko

Nového policajného prezidenta vymenuje minister vnútra pravdepodobne bez výberového konania aj napriek tomu, že je už vyhlásené. Umožniť to má poslanecká novela zákona, o ktorej má parlament rokovať na októbrovej schôdzi. Vyplýva to zo stanoviska MV SR, ktoré TASR poskytol tlačový odbor.

Nového šéfa polície pravdepodobne vymenuje minister bez výberového konania

„Po schválení poslaneckej novely sa obsadenie funkcie prezidenta Policajného zboru predpokladá uskutočniť už v súlade s novou právnou úpravou vymenovaním na základe rozhodnutia ministra vnútra,“ uviedol rezort.

Poslanci v novele navrhujú upustiť pri menovaní policajného prezidenta od výberového konania a posilniť vplyv ministra vnútra. Ako skonštatovalo MV SR, ide o postup v súlade s programovým vyhlásením vlády.

Výberové konanie vypísalo ministerstvo vnútra 15. októbra na základe platného zákona o štátnej službe policajtov. Skonštatovalo, že vzhľadom na predložený poslanecký návrh ide o "kontraproduktívny postup".

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite