Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Súdna rada schválila zásadné pripomienky k reforme súdnej mapy

.sita .slovensko

Súdna rada konštatuje, že podporuje racionalizáciu a redukciu okresných súdov a zriadenie mestských súdov v Bratislave a Košiciach za predpokladu potvrdenia vyššej efektívnosti, špecializácie a dostupnosti prístupu k súdu a spravodlivosti.

Súdna rada schválila zásadné pripomienky k reforme súdnej mapy

súdna rada SR na svojom dnešnom rokovaní schválila zásadné pripomienky k reforme súdnej mapy. Súdna rada v nich napríklad konštatuje, že podporuje racionalizáciu a redukciu okresných súdov a zriadenie mestských súdov v Bratislave a Košiciach. Predpokladom však je, že v každom jednotlivom prípade zrušenia alebo zlúčenia okresných súdov a pri vytváraní mestských súdov sa potvrdí vyššia efektívnosť, špecializácia a dostupnosť prístupu k súdu a spravodlivosti.

„Z uplatnených pripomienok dotknutých okresných súdov však vyplývajú vecné argumenty, ktoré popierajú naplnenie zámeru predkladateľa vytvoriť nové obvody okresných súdov na základe prirodzených spádových a kultúrnych regiónov, v ktorých budú pôsobiť rovnomerne zaťažení sudcovia.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite