Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čaputová vymenovala Mariána Trenčana do funkcie podpredsedu Najvyššieho správneho súdu SR

.sita .slovensko

Vymenovaniu predchádzalo hlasovanie Súdnej rady SR, jej členovia ho jednohlasne zvolili ešte minulý mesiac na svojom 13. zasadnutí.

Čaputová vymenovala Mariána Trenčana do funkcie podpredsedu Najvyššieho správneho súdu SR SITA/Ľudovít Vaniher

prezidentka Zuzana Čaputová dnes vymenovala Mariána Trenčana do funkcie podpredsedu Najvyššieho správneho súdu SR (NSS SR). Vymenovaniu predchádzalo hlasovanie Súdnej rady SR. Jej členovia ho jednohlasne zvolili ešte minulý mesiac na svojom 13. zasadnutí. Trenčan bol jediným kandidátom, ktorý sa o túto funkciu uchádzal.

Prezidentka zdôraznila, že vrcholná inštancia, teda NSS SR má po dnešku svojho prvého podpredsedu. Zdôraznila, že od nového podpredsedu sa očakáva, že sa bude podieľať na budovaní ustanovizne, ktorá nadviaže na najlepšie tradície slovenského súdnictva. „Nie je to ľahká úloha, ale sú Vám dané všetky možnosti a predpoklady, aby ste v nej uspeli,“ uviedla hlava štátu.

Podľa Čaputovej sa má NSS SR podieľať na ochrane ústavných princípov a hodnôt, ale aj na ochrane práv a slobôd obyvateľov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite