Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zníženie platby za poistencov štátu o viac ako 230 mil. eur je posledným klincom do rakvy, tvrdí asociácia nemocníc

.sita .slovensko

Asociácia nemocníc Slovenska sa obáva, že toto rozhodnutie bude mať priamy dopad na chod nemocníc a ohrozí poskytovanú starostlivosť pre pacientov.

Zníženie platby za poistencov štátu o viac ako 230 mil. eur je posledným klincom do rakvy, tvrdí asociácia nemocníc SITA/Jana Birošová

rozhodnutie Ministerstva financií SR znížiť platbu za poistencov štátu v tomto roku o viac ako 230 miliónov eur je posledným klincom do rakvy zdravotníctva. Ako uviedla Asociácia nemocníc Slovenska (ANS), dlhodobo podfinancovaný sektor prichádza o ďalšie zdroje. „Obávame sa, že toto rozhodnutie bude mať priamy dopad na chod nemocníc a ohrozí poskytovanú starostlivosť pre pacientov,“ zdôraznila asociácia.

Návrh zobrať zdravotníctvu stovky milióny eur je podľa nemocníc nepochopiteľný o to viac, že prišiel v roku, keď nemocnice a zdravotníci čelili najväčšej kríze v novodobej histórii Slovenska.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite