Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanci navrhujú posilniť vplyv ministra pri výbere prezidenta PZ

.tasr .slovensko

„Predkladaná právna úprava v súlade s programovým vyhlásením posilňuje vplyv ministra vnútra pri vymenúvaní, ako aj odvolávaní prezidenta Policajného zboru,“ vysvetľujú predkladatelia.

Poslanci navrhujú posilniť vplyv ministra pri výbere prezidenta PZ TASR/Martin Baumann

kompetencie ministra vnútra pri vymenovaní a odvolávaní prezidenta Policajného zboru (PZ) a riaditeľa Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) by sa mohli posilniť. Verejné vypočutia pred výborom by mali mať po novom iba konzultačný charakter. Odvolať šéfa polície, ale aj inšpekcie by mohlo byť možné aj bez udania dôvodu. Koaliční poslanci to navrhujú v novele zákona o štátnej službe príslušníkov PZ, Slovenskej informačnej služby, Zboru väzenskej a justičnej stráže Slovenskej republiky a Železničnej polície, ktorú predložili do parlamentu.

„Predkladaná právna úprava v súlade s programovým vyhlásením posilňuje vplyv ministra vnútra pri vymenúvaní, ako aj odvolávaní prezidenta Policajného zboru,“ vysvetľujú predkladatelia.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite