Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rezort spravodlivosti pripravuje novelu zákona o výkone väzby, má priniesť humánnejšie podmienky

.sita .slovensko

Nové podmienky výkonu väzby by mali dať uväzneným osobám viac možností na telefonovanie či prijímanie návštev.

Rezort spravodlivosti pripravuje novelu zákona o výkone väzby, má priniesť humánnejšie podmienky SITA/Alexandra Čunderlíková

ministerstvo spravodlivosti SR (MS SR) pripravuje novelu zákona o výkone väzby, ktorá by mala priniesť humánnejšie podmienky pre osoby vo výkone väzby. MS SR o tom informovalo v tlačovej správe, ktorú zaslal hovorca rezortu Peter Bubla. Podľa súčasnej právnej úpravy má obvinený právo telefonovať dvakrát mesačne najmenej 20 minút. Po vstupe novely do platnosti by malo byť telefonovanie obvineným umožnené štyrikrát do mesiaca na najmenej 30 minút. Toto právo by orgány činné v trestnom konaní (OČTK) obmedzili iba vo výnimočných prípadoch, obvinení v kolúznej väzbe by po prijatí novely zákona mali možnosť telefonovať s blízkymi osobami.

Zmeny majú nastať aj v prípade prijímania návštev. V súčasnosti majú obvinení právo prijať návštevu najmenej raz za kalendárny mesiac v trvaní najmenej dvoch hodín.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite