Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tretia verzia regulácie zisku poisťovní. Strop zisku má byť 10%. Prečo, doteraz nikto nepovedal

.tasr .slovensko

O novele zákona o kategorizácii ústavnej zdravotnej starostlivosti, ktorá okrem iného rieši spôsob výpočtu zisku zdravotných poisťovní, by v stredu (29. 9.) mala rokovať vláda.

Tretia verzia regulácie zisku poisťovní. Strop zisku má byť 10%. Prečo, doteraz nikto nepovedal TASR/František Iván

zdravotné poisťovne by mohli po novom tvoriť zisk do výšky desať percent z vloženého kapitálu spoločnosti za rok. O novele zákona o kategorizácii ústavnej zdravotnej starostlivosti, ktorá okrem iného rieši spôsob výpočtu zisku zdravotných poisťovní, by v stredu (29. 9.) mala rokovať vláda. V pondelok o tom informoval Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS).

Jeho predsedníčka Renáta Bláhová potvrdila, že na potrebe regulácie zisku zdravotných poisťovní sa zhodli zástupcovia koalície. Počas medzirezortného pripomienkového konania sa zhodli na vytvorení Fondu kvality zdravia. Išli by doň zisky presahujúce hranicu desiatich percent. Podľa Bláhovej by prostriedky mohli byť použité napríklad na onkologické skríningy či lieky na výnimky.

ÚDZS ozrejmil, že ukazovateľ ziskovosti zdravotných poisťovní je vo finálnom návrhu upravený na desať percent z vloženého kapitálu per annum, čo je na hornej hranici toho, čo môžu očakávať spoločensky zodpovední súkromní investori v akomkoľvek, nielen regulovanom odvetví, akým je zdravotníctvo.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite