Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vyšetrovatelia inšpekcie odmietajú osočovanie a spájanie s kriminálne závadovými osobami

.sita .slovensko

Príslušníci inšpekcie zdôrazňujú, že si ctia zákon a odmietajú skutočnosť, že by vytvárali akékoľvek prekážky v odhaľovaní trestnej činnosti a zisťovaní jej páchateľov.

Vyšetrovatelia inšpekcie odmietajú osočovanie a spájanie s kriminálne závadovými osobami TASR/MILAN IVANIČ

vyšetrovatelia a operatívci Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR (ÚIS MV SR) kategoricky odmietajú účelovú dehonestáciu výsledkov ich práce, bezprecedentné verejné osočovanie a spájanie s akýmikoľvek kriminálne závadovými alebo politicky exponovanými osobami. Uvádza sa to vo vyhlásení, ktoré poskytol vedúci oddelenia vyšetrovania odboru inšpekčnej služby Západ ÚIS MV SR Lukáš Vavrinec. Príslušníci policajnej inšpekcie tak reagujú na vyhlásenia niektorých politikov a politických komentátorov, ktorí označili obvinenie štyroch vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry z tímu Očistec alebo dočasného šéfa inšpekcie Petra Scholtza za „protiúder mafie".

Signatári pripomínajú, že úlohou Úradu inšpekčnej služby je odhaľovanie trestnej činnosti príslušníkov ozbrojených bezpečnostných zborov vrátane príslušníkov Policajného zboru. „Týmto ubezpečujeme všetkých, že tak ako väčšinu slušných a spravodlivých ľudí ani nás neteší, ak neplatí rovnosť pred zákonom pre každého jednotlivca.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite