Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika uznali za vinného

.sita .slovensko

Rozhodla o tom dnes samosudkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku Pamela Záleská. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné.

Bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika uznali za vinného TASR/Jaroslav Novák

bývalý špeciálny prokurátor Dušan K. je vinný z činnosti pre zločineckú skupinu takáčovcov. Rozhodla o tom dnes samosudkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku Pamela Záleská. Obžalovaný je rovnako vinný z toho, že prijal 50-tisíc eur za to, že Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) v roku 2017 nepodal sťažnosť proti prepusteniu šéfa takáčovcov Ľubomíra Kudličku z väzby. 

Dušana K. súd uznal za vinného aj pre skutky v rámci ktorých v apríli, respektíve v auguste 2020 odovzdal bývalému šéfovi daňových kriminalistov Ľudovítovi Makóovi informácie o vyšetrovaní prípadov vydierania podnikateľa Pavla Konkoľa a prípravy vraždy vyšetrovateľa Jána Čurillu. Tým podľa sudkyne spáchal trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prijímania úplatku, zneužitia právomoci verejného činiteľa a ohrozenia dôvernej a utajovanej skutočnosti.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite