Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na Úrade inšpekčnej služby bude poslanecký prieskum

.tasr .slovensko

Predseda výboru Juraj Krúpa (OĽANO) o tom informoval po mimoriadnom zasadnutí k situácii v bezpečnostných zložkách.

Na Úrade inšpekčnej služby bude poslanecký prieskum TASR/Jakub Kotian

členovia Výboru Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť zrealizujú v stredu 22. septembra na Úrade inšpekčnej služby (ÚIS) poslanecký prieskum. Predseda výboru Juraj Krúpa (OĽANO) o tom informoval po piatkovom mimoriadnom zasadnutí k situácii v bezpečnostných zložkách. Záverom výboru boli aj ďalšie výzvy smerujúce ministrovi vnútra, generálnej a špeciálnej prokuratúre či policajnému prezídiu. Koalíciu výbor žiada o schválenie komisie na kontrolu odposluchov.

Rokovanie výboru sa uskutočnilo neverejne, trvalo takmer štyri hodiny. Na otázky poslancov odpovedali zástupca riaditeľa ÚIS Martin Mackovič, prvá viceprezidentka Policajného zboru Jana Maškarová, prvý námestník generálneho prokurátora Jozef Kandera a špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. Podľa viacerých účastníkov sa diskusia týkala najmä paragrafu 363, únikov zo spisov či medializovaných rozhodnutí prokurátorov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite