Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prokurátor navrhuje Dušanovi Kováčikovi minimálne 13 rokov nepodmienečne

.tasr .slovensko

Šúrek to uviedol v rámci záverečnej reči pred Špecializovaným trestným súdom (ŠTS) v Pezinku.

Prokurátor navrhuje Dušanovi Kováčikovi minimálne 13 rokov nepodmienečne TASR/Jakub Kotian Na snímke obžalovaný bývalý špeciálny prokurátor Dušan K. prichádza na hlavné pojednávanie na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) 17. septembra 2021 v Pezinku.

prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Michal Šúrek navrhuje uložiť bývalému špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi K. najmenej 13-ročný nepodmienečný trest s minimálnym stupňom stráženia a trest prepadnutia majetku. Šúrek to uviedol v piatok v rámci záverečnej reči pred Špecializovaným trestným súdom (ŠTS) v Pezinku.

„Ide o dlhoročného najvyššieho predstaviteľa špecializovaného štátneho orgánu vytvoreného na potieranie organizovaného zločinu a korupcie,“ zdôvodnil prokurátor s tým, že Dušan K. vo svojej funkcii konal opačne. Aj preto sa, ako tvrdí, priklonil k trestu, ktorý sa blíži k hornej hranici trestnej sadzby.

Šúrek okrem iného poukázal na konanie Generálnej prokuratúry (GP) SR, ktorá v roku 2017 upozornila vedenie ministerstva spravodlivosti na konanie sudcu pri prepustení bývalého bosa takáčovcov Kudličku z väzby.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite