Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vyšetrovatelia z tímu Očistec sú obvinení zo zneužívania právomoci verejného činiteľa, plus reakcie politikov

.tasr .slovensko

Dvojica Ján Č. a Pavol Ď. sú obvinení zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a zločinu marenia spravodlivosti formou spolupáchateľstva

Vyšetrovatelia z tímu Očistec sú obvinení zo zneužívania právomoci verejného činiteľa, plus reakcie politikov TASR/Jakub Kotian Ilustračná foto

v pondelok zadržal vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) štyroch príslušníkov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Jánovi Č. a Pavlovi Ď. z trestnej veci takzvaného ovplyvňovania pravdivosti výpovedí svedkov vzniesol aj obvinenie. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

Dvojica Ján Č. a Pavol Ď. sú obvinení zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a zločinu marenia spravodlivosti formou spolupáchateľstva. „Pokyn na vznesenie obvinenia vydal prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava,“ spresnil Skladan.

V ranných hodinách ich zadržali v priestoroch Prezídia Policajného zboru. „Výsluch obvinených za účasti ich obhajcu sa začal 13. septembra 2021 o 13.30 h. Po výsluchu obvinených bude vyhodnotený obsah ich výsluchov a v kontexte ďalších dôkazov bude stanovený ďalší procesný postup,“ doplnil hovorca GP.

Ďalší dvaja príslušníci NAKA boli zadržaní v trestnej veci vedenej pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa. Vyšetrovateľ ÚIS vydal uznesenie o začatí trestného stíhania 6. septembra. „Následne 13. septembra 2021 v ranných hodinách ako podozrivých zadržal a predviedol z miesta výkonu ich služby,“ dodal hovorca s tým, že v súčasnom štádiu trestného konania nie je možné poskytnúť ďalšie informácie.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite