Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka sa stretla s generálnym prokurátorom Žilinkom ohľadom sporov s Lipšicom

.tasr .slovensko

O prijatí u prezidentky informoval na sociálnej sieti aj generálny prokurátor. „​Mali sme veľmi otvorený a veľmi vážny rozhovor,“​ poznamenal Žilinka, pričom zároveň citoval výrok Alberta Einsteina, „​čo je správne, nie je vždy populárne. A čo je populárne, nie je vždy správne“​.

Prezidentka sa stretla s generálnym prokurátorom Žilinkom ohľadom sporov s Lipšicom TASR/AP

verejný obraz sporov oslabuje dôveru verejnosti vo fungovanie prokuratúry ako celku. Prezidentka SR Zuzana Čaputová to uviedla po pondelkovom pracovnom stretnutí s generálnym prokurátorom Marošom Žilinkom.

„Prezidentka na pracovné stretnutie pozvala generálneho prokurátora Maroša Žilinku ešte minulý týždeň v súvislosti s viditeľne napätými vzťahmi medzi generálnym a špeciálnym prokurátorom,“ povedal pre TASR hovorca prezidentky Martin Strižinec. Ako ďalej uviedol, prezidentka konštatovala, že za celkový obraz a dôveru v túto inštitúciu zodpovedá primárne hlava generálnej prokuratúry.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite