Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kysel končí na pozícii povereného zástupcu špeciálneho prokurátora

.sita .slovensko

Generálny prokurátor Maroš Žilinka začiatkom augusta potvrdil, že odmietol vymenovať Petra Kysela za zástupcu špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica.

Kysel končí na pozícii povereného zástupcu špeciálneho prokurátora TASR/Jakub Kotian

prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Peter Kysel dnes končí na pozícii povereného zástupcu špeciálneho prokurátora. Na sociálnej sieti to napísal špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. Kysel mal pritom funkciu zastávať aj na základe riadneho mandátu, keďže prešiel výberovým konaním. Generálny prokurátor Maroš Žilinka však nedávno oznámil, že ho do funkcie nevymenuje.

Podľa Lipšica Kysel patrí k najlepším a najskúsenejším prokurátorom. „Dozoroval a zastupoval prípady zločineckých skupín sýkorovcov, weissovcov, či bratov Krátkych. Viem, že patrí k prokurátorom, ktorého si vážia nielen vyšetrovatelia a operatívci, ale aj sudcovia Špecializovaného trestného súdu a sudcovia Najvyššieho súdu SR, ako aj naši zahraniční partneri," uviedol Lipšic.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite