Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Za protestmi proti očkovaniu stoja anonymné stránky na Facebooku

.sita .slovensko

Podľa analýzy projektu Infosecurity.sk a Investigatívneho centra Jána Kuciaka by nebol úspech letných protestov proti očkovaniu možný bez politickej podpory.

Za protestmi proti očkovaniu stoja anonymné stránky na Facebooku SITA/JANA BIROŠOVÁ

za veľkou časťou protestov proti očkovaniu z júla tohto roka stojí aktivizácia malou „armádou“ anonymných stránok na Facebooku, no ich úspech by nebol možný bez politickej podpory. Skonštatoval to projekt Infosecurity.sk, ktorý spolu s Investigatívnym centrom Jána Kuciaka (ICJK) analyzoval, kto tieto protesty inicioval, aké informácie a dezinformácie pri tom využil a aké ciele jednotliví aktéri sledovali.

„Malé protesty na hraničných priechodoch prerástli do väčších s niekoľkými stovkami až tisíckami účastníkov, ktorí zaútočili na parlament a zablokovali dopravu v hlavnom meste,“ uviedol Infosecurity. Pripomenuli, že na prvých protestoch na hraničných priechodoch Vrbovce a Horné Tŕnie sa zúčastnil aj poslanec za stranu Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) Peter Krupa a člen strany Marcel Urban. Nasledoval protest pred Úradom vlády SR z 10. júla. Na protest 23. júla pred Národnou radou SR pozýval predseda ĽSNS Marian Kotleba, „ku ktorému sa už počas protestu pridal aj Ľuboš Blaha (Smer-SD)“.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite