Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nezávislosť Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou by mala byť posilnená

.tasr .slovensko

Kováčiková pre TASR povedala, že víziou od založenia ÚDZS je to, aby dohliadal na kľúčové aspekty systému zdravotníctva s cieľom udržiavať finančnú stabilitu, výkonnosť a solidárnosť systému.

Nezávislosť Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou by mala byť posilnená TASR/František Iván

zákon o ústavnej zdravotnej starostlivosti počíta s tým, že po novom by sa mala posilniť nezávislosť Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS). Návrh zákona, ktorý by mal priniesť reformu zdravotníckeho systému, sa aktuálne nachádza v medzirezortnom pripomienkovom konaní. Ako pre TASR uviedla samostatná odborná referentka ÚDZS Erika Kováčiková, úrad uvíta akékoľvek kroky, ktoré budú viesť k jeho nezávislosti.

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR svoj návrh posilniť stabilitu a nezávislosť postavenia predsedu úradu ako nezávislého orgánu vykonávajúceho dohľad nad poskytovaním zdravotnej starostlivosti a nad verejným zdravotným poistením vrátane zdravotných poisťovní prirovnal k úlohe dohľadu Národnej banky Slovenska (NBS) nad finančným trhom.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite