Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Najväčší majetok ku koncu minulého roka mal Smer-SD, najmenší Hlas-SD

.sita .slovensko

Najpočetnejším subjektom koalície bolo vlani hnutie Sme rodina so 696 členmi.

Najväčší majetok ku koncu minulého roka mal Smer-SD, najmenší Hlas-SD SITA/Jana Birošová

opozičná strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) evidovala ku koncu roka 2020 najväčší majetok zo všetkých parlamentných strán. Najmenší mala strana Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD). Tá však v parlamentných voľbách nekandidovala.

Smer-SD je aj stranou s najvyšším počtom členov. Vyplýva to z výročných správ politických strán za rok 2020, ktoré sú zverejnené na webovej stránke Ministerstva vnútra SR. Celkový majetok Smeru-SD bol 10,9 milióna eur. Za hlasy vo voľbách dostal od štátu 5,7 milióna eur, na činnosť získal zo štátneho rozpočtu 1,5 milióna eur a za poslanecké mandáty niečo vyše 1 milióna eur. Na členskom vybral viac ako 20-tisíc eur. Ku koncu roka 2020 vykázal 13 284 členov.

Strana Hlas-SD vznikla vlani na jeseň. V parlamente pôsobí 11 poslancov Hlasu-SD ako nezaradených, ktorí pôvodne kandidovali za Smer-SD. Hlas-SD ako neparlamentná strana nemá nárok na štátny príspevok za hlasy získané vo voľbách a ani na príspevky na činnosť a za poslanecké mandáty.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite