Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerstvo hospodárstva chce stlmiť nárast cien elektriny

.sita .slovensko

Ministerstvo chce využiť všetky dostupné možnosti a v spolupráci s ÚRSO pripravuje riešenia na zmiernenie dopadu na koncové účty slovenských domácností a podnikateľov.

Ministerstvo hospodárstva chce stlmiť nárast cien elektriny TASR/Jaroslav Novák Štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR Karol Galek

ministerstvo hospodárstva SR pracuje na riešeniach, ktoré by pomohli stlmiť očakávaný nárast cien elektriny. „Aktuálnu situáciu na svetových burzách a s ňou súvisiaci prudký nárast trhových cien elektriny a plynu vnímame,“ uviedol štátny tajomník ministerstva Karol Galek. Ako dodal, súčasná vláda robí všetko pre to, aby napravila chybné rozhodnutia z minulosti.

Štátny tajomník Galek tiež potvrdil, že ministerstvo chce využiť všetky dostupné možnosti a v spolupráci s Úradom pre reguláciu sieťových odvetví pripravuje riešenia na zmiernenie dopadu na koncové účty slovenských domácností a podnikateľov. „Budú sa týkať regulovaných taríf, nakoľko štát nemá relevantnú možnosť ovplyvňovať spoločný trh s komoditami.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite