Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Enviororezort predstavil plán adaptácie Slovenska na zmenu klímy

.sita .slovensko

MŽP SR sa stotožňuje s výsledkami poznatkov Medzivládneho panelu pre zmenu klímy o nespochybniteľnom vplyve človeka na zmenu klímy.

Enviororezort predstavil plán adaptácie Slovenska na zmenu klímy SITA/Úrad vlády SR

jadro akčného plánu adaptácie Slovenska na zmenu klímy bude tvoriť sedem špecifických oblastí. Ministerstvo životného prostredia SR (MŽP SR) to uviedlo v tlačovej správe, ktorú zaslal tlačový odbor rezortu. Akčný plán adaptácie Slovenska na zmenu klímy má byť založený na riešení vodného režimu a vodného hospodárstva, udržateľného poľnohospodárstva či adaptovaného lesného hospodárstva. Medzi ďalšie kľúčové oblasti plánu budú patriť riešenie otázok prírodného prostredia a biodiverzity, zdravia a zdravej populácie, sídelného prostredia a technických, ekonomických a sociálnych opatrení.

MŽP SR to uviedlo v reakcii na zverejnené poznatky Medzivládneho panelu pre zmenu klímy (IPCC), ktorý informoval, že ak bude ľudstvo pokračovať v súčasnom trende produkcie emisií, Zem sa do roku 2030 oteplí v priemere o 1,5 stupňa Celzia.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite