Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na doživotie odsúdený recidivista žiada v kauze vraždy pracovníčky nebankovej spoločnosti obnovu konania

.sita .slovensko

Odsúdenie za vraždu pracovníčky nebankovej spoločnosti bolo štrnástym trestom pre Miroslava Kavického, za vraždu ho odsúdili už v roku 1978.

Na doživotie odsúdený recidivista žiada v kauze vraždy pracovníčky nebankovej spoločnosti obnovu konania TASR/Jaroslav Novák

špecializovaný trestný súd (ŠTS) vytýčil na pracovisku v Banskej Bystrici na 20. septembra verejné zasadnutie, na ktorom má rozhodovať o návrhu na povolenie obnovy konania pre odsúdeného recidivistu Miroslava Kavického. Tomu Najvyšší súd SR vo februári 2019 potvrdil doživotný trest, ktorý mu v septembri 2018 uložil ŠTS v prípade vraždy pracovníčky nebankovej spoločnosti Ľudmily K. a následnej krádeže peňazí z jej bytu.

Kavický pred súdom tvrdil, že skutok nespáchal a svedkovia, ktorí proti nemu vypovedali, sú nedôveryhodní. Zároveň zdôraznil, že v čase pred vzatím do väzby poctivo pracoval a staral sa o svojich synov. „Chlapi sa mi smiali, že mi žena musí hydinu zabíjať," uviedol v súvislosti s vraždou Ľudmily. Kavický bol však v minulosti 13-krát súdne trestaný vrátane vraždy z roku 1978.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite