Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prevláda už aj na Slovensku delta variant?

.sita .slovensko

Do konca júla bol identifikovaný v 293 prípadoch. Dominancia variantu delta pandemického SARS-COV-2 vírusu vyplýva z posledných dvoch júlových sérií sekvenovania pozitívnych vzoriek.

Prevláda už aj na Slovensku delta variant? SITA/AP Illustration/Peter Hamlin

na Slovensku už dominuje delta variant pandemického SARS-CoV-2 vírusu. Vyplýva to z posledných dvoch júlových sérií sekvenovania pozitívnych vzoriek. Ako v utorok informoval Úrad verejného zdravotníctva SR (ÚVZ), od spustenia sekvenovania do konca júla bol variant delta identifikovaný celkovo v 293 prípadoch, v jednom prípade išlo o delta variant s ďalšou špecifickou mutáciou.

Prvý laboratórne potvrdený prípad delta variantu COVID-19 bol zaznamenaný v júni, kedy mal na Slovensku jednoznačnú prevahu ešte variant alfa. Podiel pozitívnych vzoriek s delta variantom postupne narastal v priebehu júla a koncom mesiaca už dominoval. Vzhľadom na vysokú infekčnosť delta variantu išlo podľa úradu o očakávaný jav, ktorý priebežne potvrdzovali aj výsledky sekvenácie pozitívnych vzoriek.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite