Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Eviduje sa 7752 hlásení na nežiaduce účinky vakcín, z toho 746 závažných

.tasr .slovensko

Z celkového počtu zaočkovaných aj druhou dávkou je to iba 0,39%. Pri vakcíne od konzorcia Pfizer/BioNTech išlo o 381 závažných hlásení, z toho jedno úmrtie.

Eviduje sa 7752 hlásení na nežiaduce účinky vakcín, z toho 746 závažných SITA/Peter Rusko

v súvislosti s očkovaním proti novému koronavírusu Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) do stredy (28. 7.) evidoval 7752 hlásení podozrení na nežiaduce účinky. Z celkového počtu hlásení je 746 závažných, čo predstavuje 9,6 percenta hlásení. O týždennej štatistike hlásení podozrení na nežiaduce účinky vakcín na prevenciu ochorenia COVID-19 informoval ústav na svojom webe.

Pri vakcíne od konzorcia Pfizer/BioNTech išlo o 381 závažných hlásení, z toho jedno úmrtie. Medzi hlásenými podozreniami na závažné nežiaduce účinky sa objavili pretrvávajúce zvýšenie tlaku krvi, a to zväčša u pacientov liečených na hypertenziu, prekolapsový stav, kolaps, zlyhanie očkovania, ale napríklad aj náhla cievna mozgová príhoda.

Pri vakcíne od spoločnosti Moderna išlo o 70 závažných hlásení, z toho jedno úmrtie.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite