Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Parlament schválil očkovaciu prémiu a sprostredkovateľský bonus

.sita .slovensko

Celková hodnota prémií za týždeň má byť maximálne dva milióny eur. Výška sprostredkovateľského bonusu bude závisieť od veku osoby, ktorá sa nechala presvedčiť na očkovanie.

Parlament schválil očkovaciu prémiu a sprostredkovateľský bonus SITA/Branislav Bibel

ministerstvo financií bude môcť vyhlásiť súťaž o očkovaciu prémiu a sprostredkovateľský bonus. Rezortu to umožní pozmeňujúci návrh, ktorý parlament schválil pri hlasovaní o novelizácii lex korona vo finančnej oblasti. Konkrétna suma očkovacej prémie zatiaľ známa nie je, rozhodnúť má o nej ešte vláda. Ako v stredu uviedol minister financií Igor Matovič, súťaž o finančné sumy bude na týždennej báze, pričom celková hodnota prémií za týždeň má byť maximálne dva milióny eur. Prijatý pozmeňujúci návrh rovnako umožní poskytovať finančnú odmenu aj pre ľudí, ktorí presvedčia iných, aby sa nechali zaočkovať.

Do očkovacej prémie sa môžu zaregistrovať dospelé zaočkované osoby, ktoré sú registrované v databáze Národného centra zdravotníckych informácií. Do súťaže sa pritom môžu osoby prihlasovať po absolvovaní očkovania každou dávkou vakcíny. Ak dostali jednodávkovú očkovaciu látku, prihlásiť sa môžu dvakrát.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite