Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kto sa vyhne karanténe po príchode na Slovensko?

.tasr .slovensko

Nezaočkované osoby sa budú musieť po prekročení hraníc povinne registrovať v systéme eHranica a absolvovať 14-dňovú karanténu.

Kto sa vyhne karanténe po príchode na Slovensko?

cestovný semafor sa zmení od 9. júla. Pravidlá pre príchod na Slovensko budú po novom závisieť od toho, či je človek zaočkovaný alebo nie. Ruší sa tak rozdelenie krajín podľa ich rizikovosti z pohľadu epidemiologickej situácie. Vyplýva to z návrhu aktualizácie cestovného semafora z dielne Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR, ktorý v stredu schválila vláda. Zmenou v cestovnom semafore sa má minimalizovať import delta variantu.

Za plne zaočkovanú osobu sa bude pri prechode slovenskými hranicami považovať ten, kto je 14 dní po podaní druhej dávky vakcíny (Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna, Sputnik V). Taktiež to budú osoby, ktoré sú dva týždne po podaní jednodávkovej vakcíny (Johnson & Johnson). Ďalej to budú ľudia, ktorí sú 14 dní po podaní prvej dávky vakcíny do 180 dní po prekonaní ochorenia COVID-19. Všetko bude platiť jeden rok, uvádza sa v návrhu.

Zaočkovaní ľudia sa podľa rezortu budú musieť po prekročení hraníc preukázať potvrdením o očkovaní, a to tzv.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite