Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sudca Miľan hovorí o nulitných právnych predpisoch a odmieta nosiť rúško. Súdna rada SR ho potrestala

.tasr .slovensko

Za návrh predsedu Súdnej rady SR Jána Mazáka o dočasnom pozastavení funkcie sudcu sudcovi Miľanovi hlasovalo 15 členov rady. Nikto nebol proti, nikto sa nezdržal hlasovania.

Sudca Miľan hovorí o nulitných právnych predpisoch a odmieta nosiť rúško. Súdna rada SR ho potrestala Youtube

sudcovi Okresného súdu (OS) Zvolen Daliborovi Miľanovi dočasne pozastavili výkon funkcie. Súdna rada SR sa na tom uzniesla na svojom piatkovom zasadnutí. Dôvodom sú pochybnosti o tom, že spĺňa predpoklady sudcovskej spôsobilosti v súvislosti s nedodržiavaním protiepidemických opatrení počas pojednávaní.

Za návrh predsedu Súdnej rady SR Jána Mazáka o dočasnom pozastavení funkcie sudcu sudcovi Miľanovi hlasovalo 15 členov rady. Nikto nebol proti, nikto sa nezdržal hlasovania. Mazák, ako predkladateľ návrhu, nehlasoval. Súdna rada sa uzniesla, že „dočasne pozastavuje výkon funkcie sudcu sudcovi OS Zvolen Daliborovi Miľanovi pre dôvodné pochybnosti o tom, že spĺňa predpoklady sudcovskej spôsobilosti, ktorými je vážne ohrozená dôveryhodnosť súdnictva a dobrá povesť súdnictva“.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite