Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako Slováci vnímajú svet: Podpora EÚ a NATO rastie. Pre vyše polovicu ľudí je Putin populárny

.sita .slovensko

Vyplýva to z prieskumu Trends 2021, ktorý dnes zverejnil Globsec.

Ako Slováci vnímajú svet: Podpora EÚ a NATO rastie. Pre vyše polovicu ľudí je Putin populárny SITA/Sergei Ilyin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

pozitívne vnímanie prezidenta Spojených štátov amerických (USA) Joea Bidena a prezidenta Ruskej federácie Vladimira Putina je na Slovensku vyrovnané. Lídra USA vníma pozitívne 56 percent opýtaných a ruského prezidenta 55 percent. Naopak, v celom regióne strednej a východnej Európy je Joe Biden populárnejší než Vladimir Putin. Kladný postoj k americkému prezidentovi má 53 percent opýtaných a k Putinovi 35 percent. 

Vyplýva to z prieskumu Trends 2021, ktorý dnes zverejnil Globsec. Dáta získali prieskumom verejnej mienky v desiatich krajinách na reprezentatívnej vzorke približne tisíc respondentov za krajinu. Skúmané krajiny boli Rakúsko, Bulharsko, Česko, Estónsko, Maďarsko, Litva, Lotyšsko, Poľsko, Rumunsko a Slovensko. V tlačovej správe o tom informoval Adam Sipos, PR Manager organizácie Globsec.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite