Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na Slovensku pribudnú štyri nové chránené areály, prírodná rezervácia aj prírodná pamiatka. Pozrite si, kde sa nachádzajú

.sita .slovensko

Predmetom ochrany v novo vyhlásených chránených areáloch, prírodnej rezervácii a prírodnej pamiatke budú rastliny a živočíchy európskeho či národného významu.

Na Slovensku pribudnú štyri nové chránené areály, prírodná rezervácia aj prírodná pamiatka. Pozrite si, kde sa nachádzajú SITA/Branislav Bibel

na Slovensku pribudnú štyri nové chránené areály, jedna prírodná rezervácia a jedna prírodná pamiatka. Ich vyhlásenie na návrh Ministerstva životného prostredia SR (MŽP SR) schválila na dnešnom rokovaní vláda. Predmetom ochrany v novo vyhlásených chránených areáloch Temešská skala, Kulháň, Hradná dolina a Rimava, prírodnej rezervácii Záhradská a prírodnej pamiatke Brezovská dolina budú rastliny a živočíchy európskeho či národného významu.

Chránený areál Temešská skala sa nachádza v okrese Prievidza v katastrálnom území obcí Čavoj a Temeš. Celková výmera chráneného areálu je takmer 166 hektárov. Územie areálu bude rozdelené do zón A,C a D. V zóne D (82 hektárov) bude platiť druhý stupeň ochrany, v zóne C (24 hektárov) tretí stupeň ochrany a v zóne A (58 hektárov) piaty stupeň ochrany. 

Chránený areál Kulháň leží v okrese Topoľčany v katastrálnom území obce Prašice a v okrese Bánovce nad Bebravou v katastrálnom území obce Zlatníky.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite