Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Vytlačí Kolíková Remišovú z predsedníckej stoličky?

.šimon Jeseňák .slovensko .politika

Mária Kolíková ostáva ministerkou spravodlivosti. Je to kľúčová informácia ostatných dní spolu so zrušením núdzového stavu. Teraz má pred sebou Kolíková dve podstatné úlohy. Prvou je dokončenie plánovaných reforiem v justícii, no tá druhá bude porovnateľne náročná: stať sa predsedníčkou strany Za ľudí.

Vytlačí Kolíková Remišovú z predsedníckej stoličky? JOZEF JAKUBČO/SME/PROFIMEDIA : Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a minister financií Igor Matovič na rokovaní Národnej rady SR. Matovič v rozprave počas jej odvolávania nevystúpil a nakoniec ju nepodporila ani väčšina poslancov OĽaNO.

mária Kolíková nie je rodený frontman, ktorý by sa vyžíval v svetle reflektorov a miloval pozornosť médií. Je to pochopiteľné, keďže jej politická minulosť a kariéra spočívali v dobrom slova zmysle v krytí chrbtov bývalých ministrov spravodlivosti a treba pripomenúť, že i vo vláde Roberta Fica.

Dnes patrí k najvýraznejším tváram strany Za ľudí. Iste, dnes, po odchode Miroslava Kollára, Tomáša Valáška či Andrey Letanovskej, nie je žiadnym umením byť viditeľnejšou persónou tejto strany, ešte nie tak dávno premiérskej. Netreba však zabúdať, že nebyť Márie Kolíkovej, tak by sme dnes mali utešenú trojkoalíciu na čele s Igorom Matovičom. Mária Kolíková sa vzoprela a položila hlavu na klát pri svojom ultimatívnom a správnom vyjadrení: Buď štvorkoalícia bez Matoviča na čele, alebo koalícia bezo mňa ako ministerky spravodlivosti. To, že je dnes na čele vlády normálny a konsenzuálny Eduard Heger, je zásluha Márie Kolíkovej a SaS, až v druhom slede nasledujú poslanci ako Jana Žitňanská či Juraj Šeliga, ktorým sa z úst veta „buď štvorkoalícia, alebo vláda bez nás“ akosi nedrala z úst.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite