Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zomrel bývalý primátor Bratislavy a minister školstva Milan Ftáčnik

.sita .tasr .slovensko

Ftáčnik mal 64 rokov. Bol ženatý. S manželkou Zlaticou mali tri deti.

Zomrel bývalý primátor Bratislavy a minister školstva Milan Ftáčnik JOZEF JAKUBČO/SITA

ako prvý o tom informoval denník Pravda

vo svojom profile na sociálnej sieti o tom informuje podpredseda parlamentu a podpredseda opozičnej strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) Juraj Blanár. TASR to tiež potvrdila jeho dcéra Lucia Čelovská.

„Dozvedel som sa smutnú správu, že navždy odišiel môj priateľ Milan Ftáčnik. Bývalý minister, poslanec, primátor hlavného mesta, ale predovšetkým skvelý a múdry človek, ktorý pre Slovensko urobil veľa. Ďakujeme ti Milan, odpočívaj v pokoji, napísal Blanár.

Ftáčnik počas svojej profesionálnej kariéry pôsobil ako výkonný koordinátor projektu Culture 2000 Virtual Heart of Central Europe. Naposledy zastával pozíciu predsedu Slovenskej informatickej spoločnosti. Bol členom Rady vlády SR pre digitalizáciu verejnej správy a jednotný digitálny trh a tiež poradcom ministra školstva SR pre prípravu Národného programu rozvoja výchovy a vzdelávania.

Bol ženatý. S manželkou Zlaticou mali tri deti.

profil Milana Ftáčnika

Milan Ftáčnik sa narodil 30. októbra 1956 v Bratislave. Vysokoškolské vzdelanie nadobúdal v rokoch 1976 - 1980 na Prírodovedeckej fakulte Univerzity Komenského (UK) v Bratislave v odbore teoretická kybernetika a ukončil ho na novovzniknutej Matematicko-fyzikálnej fakulte (MFF) UK s Cenou ministra školstva.

V rokoch 1980 - 1986 bol interným ašpirantom na Katedre teoretickej kybernetiky MFF UK. Titul CSc. získal v roku 1987 a o dva roky neskôr mu udelili vedecko-pedagogický titul docent.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite